Ökad resurseffektivitet genom selektiv fragmentering av bottenaska
Forskningsprojekt, 2022 – 2023

Sveriges kommuner behandlar årligen i storleksordningen 5 miljoner ton avfall varav cirka hälften går till energiåtervinning som ger elektricitet och värme men även en restprodukt, bottenaska. Ur askan återvinns idag metaller medan stora delar av mineraler och övriga restprodukter läggs på deponierna. Projektets idé är att testa en ny och effektivare metod för att frigöra mineraler och metaller genom selektiv fragmentering vilket skulle kunna öka metallåtervinningen från 8 till14% och skapa en ny mineralfraktion som exempelvis skulle kunna användas i betongtillverkning.

Projektet förväntas generera en acceptans för metod och resultat av selektiv fragmentering genom att prover av bottenaska från svensk bottenaska skickas till Selfrags anläggning i Schweiz för behandling och analys. Dessutom förväntas projektet också genera en affärsmodell där mineralkomponenten blir ytterligare en del som kan återvinnas. Ett framgångsrikt projekt kan leda till väsentligt minskade koldioxidutsläpp och att de metaller och mineraler som redan finns i kretsloppet nyttjas till högsta grad.

Efter inledande planering tas materialprover från Renovas och Sysavs förbränningsanläggningar. Dessa sänds till Selfrag i Schweiz för behandling genom selektiv fragmentering. De rena fraktionerna som tas fram används för att genomföra tester att ställa mot riktvärden som gäller i Sverige avseende förorenad mark, nivåer för mindre än ringa risk samt mottagningskriterier för inertdeponi. Analyser på resultaten görs i samarbete med Chalmers för att anpassa tekniken och utveckla en affärsmodell som utöver metallåtervinning också innehåller cirkulation av mineralfraktionen.

Deltagare

Magnus Evertsson (kontakt)

Chalmers, Industri- och materialvetenskap, Produktutveckling

Samarbetspartners

Femgo AB

Älvsjö, Sweden

Finansiering

VINNOVA

Projekt-id: 2022-01359
Finansierar Chalmers deltagande under 2022–2023

Relaterade styrkeområden och infrastruktur

Hållbar utveckling

Drivkrafter

Publikationer

Mer information

Senast uppdaterat

2023-11-20