Om research.chalmers.se

Välkommen till research.chalmers.se, noden för Chalmers forskningsinformation! Den här sidan är perfekt för dig som är nyfiken på Chalmers forskning.

Vad finns i research.chalmers.se?

Research.chalmers.se innehåller information om forskning på Chalmers, publikationer och projekt inklusive information om finansiärer och samarbetspartners.

Hur fungerar det?

Publikationer

Research erbjuder möjlighet att söka bland forskningspublikationer producerade vid Chalmers tekniska högskola. Research täcker alla typer av publikationer, såsom doktors- och licentiatavhandlingar, konferensbidrag, tidskriftsartiklar och rapporter.

Projekt

Vi fyller på med projekt löpande och kvalitetssäkrar informationen. De externt finansierade projekten importeras från Chalmers kontraktsdatabas och komplettering görs med data från flera stora finansiärer och andra relevanta källor. Antalet externt finansierade projekt är i princip heltäckande från 2012 och framåt.

Det går även bra att registrera projekt utan kontrakt med en extern finansiär. Registreringen av sådana projekt är frivillig vilket gör att de data som finns om dessa projekt inte är lika heltäckande som för de externt finansierade.

När en forskare har bekräftat sitt deltagande blir informationen om projektet publik, utom vid särskilda undantag. Bara de projekt som registrerats eller verifierats av någon medverkande forskare syns för dig som är oinloggad användare. Som chalmersanställd loggar du in för att se alla projekt eller för att uppdatera din projektinformation.

Kontakt

Chalmers bibliotek administrerar och utvecklar tjänsten.

Du når oss via formuläret i sidfoten, per e-post research.lib@chalmers.se.

Vi hjälper dig gärna om du har några frågor!

Mer information finns även här.