Om research.chalmers.se

Välkommen till research.chalmers.se, noden för Chalmers forskningsinformation! Den här sidan är perfekt för dig som är nyfiken på Chalmers forskning.

Vad finns i research.chalmers.se?

Research.chalmers.se innehåller information om forskning på Chalmers, inklusive information om finansiärer och samarbetspartners. Chalmers bibliotek administrerar och utvecklar tjänsten. Vi fyller på med projekt löpande och kvalitetssäkrar informationen. De externt finansierade projekten importeras från Chalmers kontraktsdatabas och komplettering görs med data från flera stora finansiärer och andra relevanta källor, t.ex. Chalmerswebben och Chalmers Publication Library. De data som finns om externt finansierade projekt är i princip heltäckande från 2012-.

Det går även bra att registrera projekt utan kontrakt med en extern finansiär. Registreringen av sådana projekt är frivillig vilket gör att de data som finns om dessa projekt inte är lika heltäckande som för de externt finansierade.

Hur fungerar det?

Grundprincipen är att information i research.chalmers.se ska vara fritt tillgänglig för att kunna spridas och återanvändas. När en forskare har bekräftat sitt deltagande blir informationen om projektet publik, utom vid särskilda undantag. Bara de projekt som registrerats eller verifierats av någon medverkande forskare syns för dig som är oinloggad användare. Som chalmersanställd loggar du in för att se alla projekt eller för att uppdatera din projektinformation.

Kontakt

Du når oss via formuläret i sidfoten eller via telefon 031-772 3744.
Vi hjälper dig gärna om du har några frågor!

 

Development team for Research working.

Foto: Sofia Andersson