HEUDRIS - Horizon, EUrope och DrIve Sweden
Forskningsprojekt, 2022 – 2023

Syfte och mål: HEUDRIS fortsätter det framgångsrika påverkans- och uppväxlingsarbetet från EU-koordinering - ett tidigare Drive Sweden-projekt. Arbetet konkretiseras genom att fokusera CCAM-relaterade områden, och, när relevant, frågeställningar i andra partnerskap och missions.
Projektet ska skapa förutsättningar för Drive Sweden och dess parter att -Skala upp existerande svenska projekt där så är lämpligt
-Aktivt delta i och dra nytta av CCAM-partnerskapet
-Bidra till roadmaps och andra strategidokument inom EU
-Stödja och uppmuntra fler svenska parter att delta i EU-projekt

Förväntade effekter och resultat: Projektet syftar till att utveckla och driva Drive Swedens och intresserade parters möjligheter till framgångsrikt engagemang i olika aktiveter och finansieringsalternativ på den europeiska R&I arenan, att bidra till SIP-arnas mål gällande internationalisering, och till att komplettera kompetens och resurser inom Drive Swedens kansli. Långsiktiga effekter inkluderar kunskapshöjning och ökad EU-finansiering, liksom stärkt image för svenska aktörer som attraktiva samarbetsparter och därigenom starkare konkurrenskraft och utvidgade affärsmöjligheter.
Upplägg och genomförande: Aktivt deltagande i CCAM-partnership´s arbete. Identifiering av nationella projekt som skulle kunna skalas upp till EU-nivå, Identifiering av public consultations av intresse för Drive Sweden och dess parter, och, när behövligt och lämpligt, ta fram draft respons. Rekommendationer till topics i Horizon Europes arbetsprogram 2025-2026 utifrån Drive Sweden´s effektlogik och parternas agendor och önskemål.
Minst 1 EU-fokuserat inslag/år till Drive Sweden Forum, Lunch&Learn eller liknande.

Deltagare

Magnus Granström (kontakt)

Chalmers, Vehicle and Traffic Safety Centre at Chalmers (SAFER)

Samarbetspartners

RISE Research Institutes of Sweden

Göteborg, Sweden

Statens Väg- och Transportforskningsinstitut (VTI)

Linköping, Sweden

Finansiering

VINNOVA

Projekt-id: 2022-01365
Finansierar Chalmers deltagande under 2022–2023

Mer information

Senast uppdaterat

2022-08-15