Hur att leda och organisera för digitaliseringens transformation i fastighets- och byggsektorn?
Forskningsprojekt, 2021 – 2022

Syfte och mål
Centrala dimensioner för transformativ förändring i organisationer som projektet i steg 1 skall utveckla för att sedan studera och teoretisera kring är; -Transformativt ledarskap horisontella och vertikala dynamiker som stöttar integrering av externa kompetenser och tolkningar av omvärldsbevakning -Utveckla kunskapsbaser och kompetenser, tillämpa denna genom att den genomsyrar olika relevanta processer och inte stannar inom ett område. -Internalisering ny kunskap i organisationen så att agerade på den nya kunskapen möjliggörs.

Förväntade effekter och resultat
Medverkande behovsägare i detta projektförslag är Chalmers, Zynka Group och Gabriellii Development AB. Härmed säkerställer vi att nå ett flertal aktörer på ett omfattande sätt i vidareutveckling av kunskap om transformativ förändring, såväl teoretiskt som praktiskt.

Planerat upplägg och genomförande
De medverkande organisationerna kommer att aktivt medverka till att problematisera kring frågeställningar som är intressanta för den fördjupande forskningsstudien och sedan delta i arbetet att omsätta specifika forskningsresultat till praktisk tillämpning. Då de medverkande organisationerna är av något olika karaktär kommer olika perspektiv på utmaningar för transformativ digitalisering att komma fram. Under detta steg 1 kommer vi att verifiera såväl frågeställningar som metod tillsammans och med ett urval av respondenter för att säkerställa ett fokus som kan leverera.

Deltagare

Kamilla Kohn Rådberg (kontakt)

Chalmers, Teknikens ekonomi och organisation, Entrepreneurship and Strategy

Samarbetspartners

Gabrielii Development AB

Alingsås, Sweden

Zynka Group AB

Göteborg, Sweden

Finansiering

VINNOVA

Projekt-id: 2021-03512
Finansierar Chalmers deltagande under 2021–2022

Mer information

Senast uppdaterat

2024-04-02