Kvantdatorpaketering
Forskningsprojekt, 2021 – 2022

Syfte och mål
Syftet är att undersöka potentialen för en ny lösning som kan sammankoppla kvantprocessorer med dess kontrollutrustning. Lösningen är en hållare som kan användas för många qubits och är kompatibel med flera olika kryostater. Målet är att utvärdera marknaden och identifiera vad för tekniska krav som kunder skulle ha på lösningen samt att validera dessa mot lösningen.

Förväntade effekter och resultat
Det förväntade resultatet är en affärsplan baserat på analys av kundkrav samt undersökning av konkurrenter och potentiella partners. Projektet ämnar även att validera den tekniska funktionaliteten och resultera i mätdata av kritiska parametrar som gate fidelity samt validering av funktionaliteten hos s.k microwave elements.

Planerat upplägg och genomförande
Projektet är uppdelat i affärsutveckling, kundvalidering och teknisk validering. Arbetspaketen genomförs parallellt och drivs av ett team vars medlemmar har kompetens och erfarenhet i dessa områdena. Genom ett etablerat nätverk ämnar vi att utveckla lösningen och affärsplanen i nära samarbete med kunder i syfte att bättre anpassa slutprodukten till den breda massan.

Deltagare

Robert Rehammar (kontakt)

Chalmers, Mikroteknologi och nanovetenskap, Kvantteknologi

Samarbetspartners

SCALINQ AB

Göteborg, Sweden

Finansiering

VINNOVA

Projekt-id: 2021-03856
Finansierar Chalmers deltagande under 2021–2022

Mer information

Senast uppdaterat

2022-11-16