DISU - Digital Service Innovation Success
Forskningsprojekt, 2021 – 2022

Syfte och mål: Målet med projektet är att utveckla kunskap kring de faktorer/förutsättningar som krävs i en organisation för att denna skall kunna utveckla fler framgångsrika digitalt baserade tjänsteinnovationer. Förväntade effekter och resultat:
Omställningen mot att utveckla digitalt baserade tjänster tar ofta betydligt längre tid än beräknat. Vår hypotes är att företagen inte är tillräckligt bra på att tillvarata de idéer avseende nya tjänsteinnovationer som finns i företaget då denna typ av innovationer oftast måste kombinera kompetens och kreativitet från olika delar och nivåer i företaget. Projektet kommer att kartlägga vilka faktorer som leder till framgångsrika tjänsteinnovationer, vilket genererar kunskap som möjliggör för företag att lyckas med sina digitalt baserade tjänsteinnovationsprojekt.
Upplägg och genomförande: Projektet kommer att genomföras i nära samarbete mellan Chalmers tekniska högskola, Centrum för tjänsteforskning vid Karlstads Universitet, samt Ascom och PIAB. Dessa företag genomgår en tjänstefieringsprocess med målet att utveckla fler framgångsrika digitalt baserade tjänsteinnovationer. Under projektet (steg 1) kommer intervjuer och workshops att genomföras med syftet att förbereda en fullständig ansökan till steg 2.

Deltagare

Magnus Persson (kontakt)

Chalmers, Teknikens ekonomi och organisation, Innovation and R&D Management

Samarbetspartners

Karlstads universitet

Karlstad, Sweden

Finansiering

VINNOVA

Projekt-id: 2021-03505
Finansierar Chalmers deltagande under 2021–2022

Mer information

Senast uppdaterat

2022-02-25