Funktionssäker och energieffektiv ventilation
Övrigt konferensbidrag, 2021

Ett 30-tal aktörer från flera olika regioner deltog för att få inspiration och möjlighet till erfarenhetsutbyte. Även SKR och Energimyndigheten deltog vid träffen.  

Tomas Berggren från Energimyndigheten inledde träffen genom att berätta om vikten av samverkan och det nya fördjupningsområdet Energieffektiva vårdlokaler. Därefter presenterades nätverket Belok av Per-Erik Nilsson, koordinator för Belok. Victoria Edenhofer, CIT Energy Management, informerade om det tidigare uppstartsmötet inom fördjupningsområdet och vad som då diskuterades.

Lars Ekberg, som arbetar på CIT Energy Management och är adjungerad professor i inneklimatteknik på Chalmers, höll dagens första temapresentation. Han berättade om funktionssäker och energieffektiv ventilation. Därefter följde en gruppdiskussion där frågor som diskuterades var huruvida deltagarna har rätt verktyg för funktionskontroll av ventilation. Det diskuterades även huruvida deltagarna har rätt verktyg för kommunikation mellan fastighetsrepresentant och verksamheti exempelvis samband med energieffektivisering...
...

Författare

Lars Ekberg

Chalmers, Arkitektur och samhällsbyggnadsteknik, Installationsteknik

BELOK Fördjupningsområde Energieffektiva Vårdlokaler: Tema Ventilation
Digitalt, ,

Drivkrafter

Hållbar utveckling

Styrkeområden

Energi

Hälsa och teknik

Ämneskategorier

Husbyggnad

Mer information

Skapat

2023-12-16