Mattias Sjöberg

Forskare vid Nano- och biofysik

Jag är doktorand vid avdelningen för Biologisk Fysik sedan oktober 2017. Mitt forskningsprojekt handlar om att utveckla ytbaserade bioanalytiska metoder för känslig karakterisering av biologiska nanopartiklar. Målet är att dessa metoder ska kunna användas för design av nya tekniker för administrering av läkemedel (drug delivery) och för att öka vår förståelse för nanopartiklar som t.ex exosomer, vesiklar involverade i intercellulär kommunikation som nyligen börjat kunna användas som biomarkörer (biomarkers). Jag har en kandidatexamen i Teknisk Fysik och en mastersexamen i Nanoteknologi från Chalmers Tekniska Högskola.

Källa: chalmers.se
Image of Mattias Sjöberg

Visar 5 publikationer

2021

Time-Resolved and Label-Free Evanescent Light-Scattering Microscopy for Mass Quantification of Protein Binding to Single Lipid Vesicles

Mattias Sjöberg, Mokhtar Mapar, Antonius Armanious et al
Nano Letters. Vol. 21 (11), p. 4622-4628
Artikel i vetenskaplig tidskrift
2018

Low-temperature fabrication and characterization of a symmetric hybrid organic–inorganic slab waveguide for evanescent light microscopy

Björn Agnarsson, Mokhtar Mapar, Mattias Sjöberg et al
Nano Futures. Vol. 2 (2)
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Ladda ner publikationslistor

Du kan ladda ner denna lista till din dator.

Filtrera och ladda ner publikationslista

Som inloggad användare hittar du ytterligare funktioner i MyResearch.

Du kan även exportera direkt till Zotero eller Mendeley genom webbläsarplugins. Dessa hittar du här:

Zotero Connector
Mendeley Web Importer

Tjänsten SwePub erbjuder uttag av Researchs listor i andra format, till exempel kan du få uttag av publikationer enligt Harvard och Oxford i .RIS, BibTex och RefWorks-format.

Det finns inga projekt att visa.
Det kan finnas fler projekt där Mattias Sjöberg medverkar, men du måste vara inloggad som anställd på Chalmers för att kunna se dem.