Emma Larsson

Doktorand vid Fordonssäkerhet

Emma arbetar som doktorand i gruppen Personskadeprevention på avdelningen Fordonssäkerhet. Målet med hennes forskning är att vidareutveckla en humanmodell för en finita elementlösare (FE HBM), så att modellen med hjälp av aktiv muskelkontroll kan prediktera den åkandes rörelser vid den komplexa fordonskinematik som kan förekomma före en eventuell kollision. Modellen ska användas i simuleringar av relativt långa tidsförlopp med relativt låga fordonsaccelerationer, t.ex. initiering av voltolyckor, avåkningar, och manövrar utförda autonomt av fordonet eller av föraren med syfte att undvika en krock eller minska krockvåldet. Samma modell skall även kunna prediktera risken för skada om fordonet trots allt krockar efter dessa situationer. Det medför att modellen behöver vara numeriskt stabil vid stora deformationer. I ett första steg kommer modellens skuldra att förbättras så att modellen kan simulera hur människan motverkar kroppens rörelse i ovannämnda situationer när hen håller i ratten. I ett andra steg kommer modellens muskelreglersystem och hur mjukvävnaden simuleras att förbättras. Därefter kommer modellen att valideras mot olika lastsituationer liknande de i ovannämnda situationer; målet är att modellen skall bli ett robust verktyg som kan användas i stort sett i alla krocksituationer. För att nå detta mål kommer Emma och medarbetare utföra försök med frivilliga för att erhålla en bättre förståelse av människans muskelrekrytering vid inlastning via armarna, vid initiering av voltolyckor och vid vertikala laster.

Källa: chalmers.se
Image of Emma Larsson

Visar 3 publikationer

2020

SAFER HBM in 9kph sled simulations - selection of torso skin and flesh material properties

Emma Larsson
Rapport - Institutionen för mekanik och maritima vetenskaper (M2)
2019

Active Human Body Model Predictions Compared to Volunteer Response in Experiments with Braking, Lane Change, and Combined Manoeuvres

Emma Larsson, Johan Iraeus, Jason Fice et al
2019 IRCOBI Conference Proceedings - International Research Council on the Biomechanics of Injury (S1-9), p. 349-369
Paper i proceeding

Ladda ner publikationslistor

Du kan ladda ner denna lista till din dator.

Filtrera och ladda ner publikationslista

Som inloggad användare hittar du ytterligare funktioner i MyResearch.

Du kan även exportera direkt till Zotero eller Mendeley genom webbläsarplugins. Dessa hittar du här:

Zotero Connector
Mendeley Web Importer

Det finns inga projekt att visa.
Det kan finnas fler projekt där Emma Larsson medverkar, men du måste vara inloggad som anställd på Chalmers för att kunna se dem.